Bakanlıktan son dakika açıklaması! 81 ilde uygulanacak…

Bakanlıktan son dakika açıklaması! 81 ilde uygulanacak…

81 ilde bulunan tüm ilkokul ortaokul ve liseler için planlanan yeni proje uygulamaya geçecek. Bakanlığın yapmış olduğu açıklama ile yeni projenin detayları haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde örgün eğitim görmekte olan tüm okullarda uygulanmak üzere yeni bir plan yayınladı. Bu planda yer alan değişiklikler öğretmenler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2. dönem yıl sonu faaliyet haftası çalışma planı ve kılavuzunu eğitimciler ile paylaştı.

İlk dönem de yapılmıştı

Bakanlık tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin son haftasına gelirken aniden alınan bir karar ile öğrencilere karne haftasında herhangi bir dersin yapılmaması talimat verilmişti. Bu talimat doğrultusunda öğretmenler öğrencileri için farklı faaliyetler planlayarak yaptırmıştı. Yapılacak olan faaliyetler ile ilgili bütün planlamanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış ve kurumlara gönderilmiş olduğu biliniyordu.

Bilimsel spor faaliyetleri de yer alacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. döneminin de son haftasına gelirken aynı uygulamayı devam ettirmeyi uygun buldu. Bu kapsamda öğretmenler Karne haftası içinde ders yapmayacak ve Bakanlığın belirlemiş olduğu plan ve açıklanan kılavuz doğrultusunda hazırlanan etkinlikleri öğrencileri ile beraber yapacak. Öğrenciler için planlanan bu etkinliklerde paylaşma, sorunlarını çözme, görsel, bilimsel, spor faaliyetleri gibi etkinlikler yer alacak.

Planlanan bu etkinlikler doğrultusunda öğrenciler tatil öncesi haftada okullarında güzel vakit geçirerek coşkulu bir Karne haftası yaşamış olacaklar. Bu etkinliklerle öğrencilerin okula olan bağlılığı ,arkadaşlarına olan sevgisi ve eğitimi olumlu bakış açısı gibi özelliklerini geliştirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.