Derslerdeki geçme notu kalkıyor mu? Türkçe 70, diğer dersler 50 olarak belirlenmişti!

Derslerdeki geçme notu kalkıyor mu? Türkçe 70, diğer dersler 50 olarak belirlenmişti!

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı ile birlikte Bakanlığın almış olduğu önemli karar sonucunda, Türkçe dersinin geçme notu 70 diğer derslerin ise 50 olmuştu. Peki, bu dönem alınan karar iptal mi edilecek? İşte detaylar…

18 Ekim 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliği ile ortaokullarda 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70 oldu. Bu geçme puanı diğer dersler için ise 50'ye kadar yükseldi.

“Türkçe odaklı bir yaklaşımla çalışmaları yürütüyoruz”

Yükseltilen geçme notlarına sebep olarak;

“Türkçe dil becerisi yeterince gelişemeyen çocuklar dönem derslerinde ve ikinci dili öğrenmede zorluk yaşıyor” ifadesi kullanıldı.

“Türkçe odaklı bir yaklaşımla çalışmaları yürütüyoruz” diyen Bakan Tekin, önümüzdeki yıl itibariyle alacağı tüm kararlarda bu yaklaşımı benimseyecek. Öğrencilerin iki dil ezberlemekte zorluk çekmesinin önüne geçebilmek ve Türkçe dil becerisini geliştirebilmek amacıyla sınıf geçme notu uygulamasının önümüzdeki yıl da devamlılığını koruyacağı belirtildi.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Yusuf Tekin, “İlkokullarda artık sınav değil süreç odaklı bir ölçme sistemi getiriyoruz” demişti ve o günden itibaren çoktan seçmeli sorular yerine sınavların klasik olması ve 4 farklı temel beceri üzerinden sınavlar yapıldı.

Önümüzdeki sene öğrencileri bekleyen şeyler ne?

Türkçe dersinde 70, diğer derslerde 50 geçme notu uygulaması başta olmak üzere Türkçe dersinin 4 temel beceri üzerinden sorgulanması önümüzdeki yılda devam edecek. Hatta Bakan Tekin geçtiğimiz yıl verdiği röportajda bu konu ile ilgili müfredat çalışmalarına da dikkat çekerek şu açıklamayı yapmıştı:

“Tüm kademelerde müfredat güncelleme çalışmaları yürütüyoruz ve bu araştırma sonuçlarına uygun şekilde programlarda güncelleme yapacağız.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum