İOKBS Bursluluğu kazananlar ilk ödemeyi ne zaman alacak? Ödemeler hangi aydan itibaren başlayacak?

İOKBS Bursluluğu kazananlar ilk ödemeyi ne zaman alacak? Ödemeler hangi aydan itibaren başlayacak?

Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından akıllarda şimdi de bursluluk ödemelerinin ne zaman yapılacağı sorusu var. Burs hakkı kazanan öğrenciler belirlendi. Peki, ödemeler hangi ay başlayacak? İşte detaylar…

İOKBS kılavuzunda bulunan bilgiler kapsamında burs ödemelerinin hesaplara geçeceği ay netleşmiş oldu. Bursluluk hakkı elde eden öğrencilere ödemeler 12 ay süre ile yapılacak. Hak kazanan öğrenciler de bursların hesaplara yatırılıp yatırılmadığını e-Okul üzerinden takip edebilecek.

Bursluluk sınav sonuçları açıklandı!

Bursluluk sınav sonuçları uzun süren bekleyişin ardından, bugün (17 Mayıs Cuma) meb.gov.tr web sitesi üzerinden erişime açıldı. İOKBS 2024 puan durumunun belli olmasının ardından burs hakkı elde eden adaylar da belirlendi. Hak kazanan ortaokul 5,6,7,8. ve lise 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri, 12 ay boyunca verilmesi beklenen burs desteğini alacak. Ödemeler her ay belirlenen günler içerisinde hesaplara geçecek.

2024 Bursluluk ücreti ödemesinin başlama tarihi MEB tarafından paylaşılan kılavuzda detayları ile birlikte bulunuyor. Bu kapsamda;

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7 nci maddesinde belirtilen “Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.” hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.

Her ayın 25’ine kadar ödenecek!

Bursluluk ücreti ödemeleri şehirlere göre farklılık gösterdiği gibi bu ödemelerin her ayın 25'ine kadar hesaplara aktarılması bekleniyor.

İOKBS bursunun hesaplara yatma durumunun kontrolü ise e-Okul VBS üzerinden yapılacak .e-Okul'a T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla giriş yapan öğrenciler, güvenlik aşamasında doğum tarihi, doğum yılı, nüfusa kayıtlı olunan il, ilçe, eğitim alınan şube gibi soruları doğru yanıtlayarak e-Okul'a giriş yaparak kontrol sağlayabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.