LGS sınav giriş belgeleri erişime açıldı! Belge sorgulama ekranı

LGS sınav giriş belgeleri erişime açıldı! Belge sorgulama ekranı

LGS sınavına girmek için merakla bekleyen öğrencileri yakından ilgilendiren haber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geldi. Bakanlık sınava girecek öğrencilerin giriş belgelerini yayınladı. Giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı liselere geçiş sistemi kapsamında 8 sınıfları yakından ilgilendiren LGS Sınavı için hazırlamış olduğu öğrenci sınav giriş belgelerini yayınladı.

Merkezi sınav giriş belgeleri erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere geçiş sistemi ( LGS) kapsamında gerçekleştirilecek olan sınavın 2 Haziran 2024 pazar günü yapılması bekleniyor. Bu sınav için uzun süredir hazırlanmakta olan öğrenciler sınav giriş belgelerinin yayınlanmasını merakla bekliyordu. O merakla beklenen haber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geldi. Öğrencilerin merkezi sınav giriş belgeleri yayınlandı.

Sınava ilişkin bilgilere e-okul sisteminden ulaşmak mümkün

Liselere geçiş sistemi kapsamında sınava katılacak olan öğrencilerin Merak ettiği tüm detaylar hakkında açıklama yapıldı. Merkezi sınava yönelik olarak sınav merkezi, bina ve salon aynı zamanda sıra bilgileri ve bununla birlikte sınav tedbirleri ile ilgili bütün bilgileri e-okul veli bilgilendirme sisteminden ulaşmak mümkündür.

Fotoğraf bulunan sınav giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınarak onaylanacak. Ardından belgelerin öğrencilere ulaştırılması gerekmektedir. Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav girişleri bilgilerine https:// e-okul.meb.gov.tr adresinden ulaşmak mümkündür.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.