MEB'de Genel Müdür Yardımcısı olarak kimler atanacak?

MEB'de Genel Müdür Yardımcısı olarak kimler atanacak?

MEB'de Genel Müdür Yardımcısı olarak kimler atanacak?

Mebpersonel.org/Özel Haber Bilindiği üzere, geçmiş aylarda Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Milli Eğitim Bakanlığı'na 34 genel müdür yardımcılığı kadrosu tahsis edilmişti.

Tahsis edilen 34 genel müdür yardımcılığı kadrosu, MEB'de bulunan 17 genel müdürlük olduğu için, her genel müdürlüğe 2 genel müdür yardımcısı kontenjanı tahsis edilmiş oluyor.

Genel müdür yardımcılıkları için atamalar konusunda MEB'de çalışmaların devam ettiğini ifade edebiliriz.

Bu konuda daha önce de yaptığımız haberde, öncelikle her genel müdürlüğe bir genel müdür yardımcısı atanacağı, devamında ise yeni atamaların olacağını yazmıştık.

MEB'in gündeminde öğretmen atamaları, mülakatlar, il içi ve il dışı öğretmen atamaları ve devamında proje okulları yönetici ve öğretmen atamaları konularının geride kalmasından sonra, okulların 16 Haziran itibariyle kapanması ve devamında da Kurban Bayramı tatili olmasından ötürü, bayramdan sonra başta il milli eğitim müdürlüklerinde değişiklik ve genel müdür yardımcılığı kadrolarına atamaların hız kazanacağını bekliyoruz.

Öncelikle her genel müdürlükte mevcut bir daire başkanının genel müdür yardımcısı olarak atanacağı kulislerde konuşulurken, bu daire başkanlıklarından boş olan yerlere ise şu anda daire başkanlığı konusunda bekleyen mahkeme kararının olduğu ve bu boşluklara bu alanda bekleyenlerin öncelikle atanması bekleniyor.

Özetle, genel müdür yardımcılığı kadrosuna atamaların bayram sonrasına kaldığı ve bayram sonrası il müdürlükleri başta olmak üzere MEB'de geniş çaplı bir değişim yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Kimlerin genel müdür yardımcısı olacağı ve hangi isimlerin konuşulduğu konusunda ise daha sonraki haberlerimizde mebpersonel sitemizde bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum