MEB’den açıklama geldi! Öğretmenlere haziran ayı seminerleri online mı yapılacak?

MEB’den açıklama geldi! Öğretmenlere haziran ayı seminerleri online mı yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında öğretmenler için yapılacak mesleki çalışma seminerleri hakkında yeni gelişmeler meydana geldi. Öğretmenler bu seminerlere online mı yoksa yüz yüze mi katılacak? Merak edilenler haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde öğretmenler için Haziran ayında planlamış oldukları mesleki çalışma programına dair açıklamaları olmuştu. Program kapsamında öğretmenlere yapılacak olan seminerler hakkında detaylı bilgiler verilmişti. Öğretmenler seminerlerin online mı yoksa yüz yüze mi olduğunu merak ediyor. Bakanlık bu konu hakkında bir açıklama yaparak öğretmenlerin merakını gidermiş oldu.

Haziran seminerleri hakkında MEB'den açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin Haziran ayında katılacakları mesleki çalışma programı hakkındaki seminerin detaylarını açıkladı. Bakanlık Haziran ayı mesleki çalışma programını öğretmenler için 7 günlük seminer şeklinde planlandı. Eğer seminer günlerinde idari tatil ilan edilmezse öğretmenlerin planlanan 7 günlük seminer programına katılması bekleniyor. Milli Eğitim'in yapmış olduğu açıklamaya göre belirtilen takvimde 20 21 Haziran 2024 tarihleri ve 24- 25- 26- 27- 28 Haziran tarihleri arasında öğretmenlerin mesleki çalışma seminerine katılması bekleniyor.

Seminerde hangi konulara değinilecek?

Bakanlığın yapmış olduğu açıklamada öğretmenler için Haziran seminerinde yeni müfredata dair bilgiler verilecek. Yeni müfredat kapsamında öğretmenlerin neler yapması gerektiğini, yeni müfredatın hangi değişiklikleri barındırdığını, bu mesajlar ile yer alan değişiklikler hakkında mesleki çalışma programını öğretmenlere aktarılması söz konusudur.

Bakanlığını yapmış olduğu açıklama ile birlikte öğretmenlerin seminerinin okullarda yüz yüze eğitim yöntemi ile birlikte gerçekleştirileceği ifade edilmiştir. Öğretmenler mesleki çalışma kapsamında okula gidecek ve bu eğitimlere yüz yüze katılacaktır. Bakanlığın bu seminerleri online olmasına dair herhangi bir açıklaması bulunmamaktadır.

Ayrıca bakanlıktan yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin, bu seminere istedikleri şehirde katılma imkânı bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.