Milli Eğitim Müdürü üç yıldır ne yapıyor?

Milli Eğitim Müdürü üç yıldır ne yapıyor?

Milli Eğitim Müdürü üç yıldır ne yapıyor?

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Kamuran Çataklı ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Murat Durmuş, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne depreme dayanıklılık testinden sonra atıl durumdaki okulların akıbetini sordular.

Milli Eğitim Müdürlüğü Zonguldak'ta üç yıldır ne yapmaktadır? Üç yıl önce okullarda yapılan depreme dayanıklılık testinden sonra atıl durumdaki okullarla ilgili bir şey yapılmış mıdır?

Yayla Ortaokulu, Kız Meslek Lisesi, Bahçelievler İlkokulu yıllardır süren taşınma ve binasızlık açmazındayken birçok okul da kentin öğrencilerinin eğitimlerinin aksamaması için birlikte eğitime razı olmak durumunda bırakılmıştır. Kapasitesi zorlanan okullar, yeterli hijyen koşullarının sağlanamaması, ailelerin evlerine en yakın okulda çocuğuna eğitim aldırma haklarının sekteye uğraması gibi birçok başlıkta okulların ve eğitim paydaşlarının sorunları artarak devam etmektedir. Peki, binası kullanıma uygun görülmeyen bu okulların 2024- 2025 Eğitim Öğretim yılı için okulları için hangi çalışmalar yapılmıştır.

Taşınan okulların ve bu okulların taşındıkları okullardaki öğrencilerin mağduriyetlerini giderecek herhangi bir adım atılmış mıdır? Milli Eğitim Bakanlığının kıvanç duyduğu ve gururla sonlandırdığı ikili eğitimin, bugün bu kentte yıllara yayılmış bir sorun olmasının önüne geçecek hiçbir tedbir ya da planlama yapılmış mıdır?

Bizler eğitimin ikili yapılmasından doğan bütün mağduriyetlerimizin tekli eğitime geçilerek sonlandırılmasını; okul binamızın ve eğitimimizin, en kısa sürede yeniden Fener Lisesi öğrencileri için en üstün yararı sağlayacak biçimde şekillendirilmesini istiyoruz. Öğrencilerin her gün her dersten onar dakikalasının kayıp olmasını istemiyoruz. Karar alıcı ve uygulayıcı herkesi bir an önce harekete geçmeye ve gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Önlemlerin sürdürülebilir ve çocuğun yararına uygun, her okulun tarihi ve kültürel yapısını koruyan, eğitim faaliyetlerini arttırıcı nitelikte olmasını talep ediyoruz. Öğrencilerimizin mağdur olmasına neden olabilecek hiçbir çözümü kabul etmiyoruz.

Kaynak: https://www.kamubiz.com/meb-personel/milli-egitim-muduru-uc-yildir-ne-yapiyor-h30098.html

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.