Müdür yardımcısı ve öğretmenlerden nöbet görevi kalktı!

Müdür yardımcısı ve öğretmenlerden nöbet görevi kalktı!

Müdür yardımcısı ve öğretmenler için belirlenen nöbet görevi yeni öğretmenlik meslek kanunu ile resmi olarak kaydedildi. Uzun süredir tartışılan nöbet görevi hakkında bilinmeyenler…

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan son değişik çerçevesinde müdür yardımcısı ve öğretmenlerin nöbet görevi yapmalarına dair bilinmeyen detaylar hakkında bilgi verildi. İşte detaylar…

Müdür yardımcıları nöbet görevini yerine getirir

Müdür yardımcıları okulda bulundukları saatler içerisinde kendilerine tanınan nöbet görevini yerine getirmek zorundadır. Müdür yardımcısı nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izleyerek, nöbet raporlarını incelemektedir. Eğer bu durumlarla ilgili bir sorunla karşılaşırsa müdür baş yardımcısına ya da müdüre iletir.

Anasınıfında bulunan öğretmenler ise etkinlik saatleri dışında nöbet tutarlar. Müdür Yardımcısı ya da öğretmen yeterli olmadığı durumlarda okullarda Müdür Yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi tanınabilir. İlköğretim kurumlarında yatılı, gündüzlü ya da ikili eğitim göz önüne alınarak nöbet çizelgesi hazırlanmaktadır.

Onlardan nöbet görevi kalkıyor!

Bir öğretmen birden fazla okulda derse giriyorsa aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda ders yoksa en çok hangi okulda derse giriyorsa o okulda nöbet tutar. Hamile olan öğretmenler ise doğuma 3 ay kala ve doğumdan itibaren 1 yıl süreyle nöbet görevi yapmazlar.

Bir okulda öğretmen sayısı yeterli oluyorsa bayanlarda 20, erkeklerde 25 yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi yazılmamaktadır. Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işleme tabi tutulur.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

31 Yorum