O branşın öğretmenlerine Bakanlıktan dikkat çeken açıklama! Türkçe, Matematik, Edebiyat ve Fen dersleri…

O branşın öğretmenlerine Bakanlıktan dikkat çeken açıklama! Türkçe, Matematik, Edebiyat ve Fen dersleri…

Düzenlemesi tamamlanan yeni müfredat kapsamında, bazı yenilikler ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin o yeniliklere dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredata dair düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif modeli tanıtım programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe ve Edebiyat dersleri ile ilgili dikkat çeken ifadeleri bulunan Tekin, müfredattaki yeniliklerden bahsetti. Detaylar haberimizin devamında…

Yeni müfredat önümüzdeki dönem kademeli olarak uygulanacak!

Sadeleştirilmiş ve daha çok öğrencinin seviyesine uygun hale getirilmiş olarak hazırlanan yeni müfredat önümüzdeki yıl itibariyle kademeli olarak uygulamaya geçecek. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilk defa 26 Nisan tarihinde askıya çıkan ve bir buçuk milyona yakın kişi tarafından indirilen yeni müfredat artık hazır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle kademeli şekilde uygulanacak. Peki bu süreçte bazı bölüm öğretmenlerinin neler bekliyor?

Bakan Tekin’den kamuoyuna sesleniş!

Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilimler, Türkçe ve Edebiyat dersleri ile ilgili açıklamada bulunan Tekin; “Matematik dersini beceri temelli şekilde organize ettik” dedi. Fen Bilimleri dersi için “Aynı şekilde beceri temelli bir organizasyon gerçekleştirdik” diye ifade etti.

Fen Bilimleri derslerinin içinde “Bulunan çevre, su, sıfır atık ve benzeri çağdaş problemler yerleştirildi.” Sosyal Bilimler dersi için “17 beceri alanı tanımlandı ve bu beceri alanları çerçevesinde çocukların sosyal bilimlerde de daha yetkin yetişmesi planlandı.”

“Oldukça esnek bir yapı oluşturduk” diye açıklamada bulunan Tekin Türkçe ve Yabancı Dille ilgili “Becerilerin 4 temel beceri üzerinden ölçeklendirilmesini sağladık” diyerek Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı dersleri ile ilgili yeni yaklaşımını ifade etti.

Şuurlu, akıllı kalpler inşa etmek istiyoruz!

“Hepimizin bildiği gibi bizim benliğimizin mayası şuurla mayalanmış, akıl eden kalpler inşa edebilmek.” Türkçe, Türk Dili Edebiyatı dersleri için şu ifadeleri kullandı:

“Metin tahlilleri üzerinden etkin okur kimliği ve edebi bir zevk kazanmalarını istedik. Metin tahlilleri aracılığıyla öğrencinin, yazarın ve dönemin zihniyetini kavramasına, kendi çağına dair kıyas ve çıkarımlarda bulunmasına imkan sunduk.”

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum