O öğrencilere hem ek süre tanınacak hem de araç gereç imkanı!

O öğrencilere hem ek süre tanınacak hem de araç gereç imkanı!

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı merkezi sınav başvuru kılavuzu kapsamında, özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler için yapılacak yenilikleri paylaştı. İşte detaylar…

Sınav tedbir hizmetinin alınması kapsamında başlatılan uygulamalara ek olmak üzere, öğrencilere hem ek süre tanınacak hem de istedikleri araç gereçler ile sınav salonuna girme imkanları olacak.

Özel eğitim grupları, farklı bir sistemle sınava girecek!

Özel eğitim grubunda bulunan öğrenciler için yeni bir uygulama yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan bu imkan ile birlikte özel eğitim grubunda bulunan öğrenciler, sınav gününde farklı bir sistemle sınava katılmış olacaklar.

İçinde bulunduğu sebepler dikkate alınarak bu öğrencilere ek süre tanınma imkanı olacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler sürekli kullandıkları bir araç gereç ya da cihaz bulunduklarında yanlarında sınava getirebiliyor. Özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilere verilecek ek süre ise her oturumda farklı farklı uygulanıyor.

20 dakika ek süre hangi gruptaki öğrencilere tanınır?

"Görme yetersizliği olan öğrenciler, işitme yetersizliği olan öğrenciler, ruhsal ve duygusal bozukluğu olan öğrenciler, otizm spektrum bozukluğu olan öğrenciler, bedensel yetersizliği olan öğrenciler, zihinsel yetersizliği olan öğrenciler, süren hastalığı olan öğrenciler, evde veya hastanede eğitim hizmeti alan öğrenciler" sayılabilir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin alacağı sınav tedbir hizmeti veli ya da vasisinin görüşüne ve yetersizlik alanına uygun olarak, okul müdürlüğü tarafından tespit edildikten sonra RAM’a bildirilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.