Öğretmen ödeneklerinde şaşırtan artış! Yeni zam ile ödenek tutarı kaç TL oldu?

Öğretmen ödeneklerinde şaşırtan artış! Yeni zam ile ödenek tutarı kaç TL oldu?

Öğretmenlere ödenmekte olan ödenek ücretlerinde artış yaşandı. Yeni zam ile beraber ödenek tutarı 4100 TL seviyesine çıkmış oldu. Öğretmen ödenekleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Her eğitim öğretim yılının başlangıcında eğitime hazırlık ödemeyi olarak öğretmenlere bir ödeme yapılıyor. Yeni dönemde okulların açılması ile beraber Öğretmenlerin maaş hesaplarına mevcut yılın ödenek miktarına göre belirlenen hazırlık ödeneği ücreti yatırılmış oluyor.

Geçtiğimiz sene 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında öğretmenler için 1400 TL tutarında ödenek ödenmişti. Fakat 2024 yılında bu ödenek için bir değişiklik yapıldı. 2024 senesinde öğretmenler hazırlık ödeneğinin enflasyon oranlarındaki artıştan dolayı zamlanmasını bekliyordu. Fakat beklenen gerçekleşmedi. Yetkili Sendika olarak Memur Sen’in katıldığı 7. Toplu sözleşme görüşmelerinde alınan karar ile beraber 2024 yılı eğitimi hazırlık ödeneği netleşmiş oldu.

2024 yılında öğretmenler için ödenek tutarı ne kadar oldu?

Memur Sen ile hükümet arasında alınan kararların ardından eğitime hazırlık ödeneği 3.423 TL seviyesine çıktı. 2024 yılının ocak ayından itibaren eğitime hazırlık ödenekleri bu tutar üzerinden ödenecek.

Önümüzdeki Temmuz ayı ile birlikte memur maaşlarına yönelik yapılması beklenen zam ile eğitime hazırlık ödeneğinin de artış göstereceği düşünülmektedir. Memur maaşlarına %20 oranında zam beklentisi olduğu için ödeneğin de bu oranda ben ile 4.100 TL civarında bir rakama ulaşması bekleniyor.

Sendikalardan daha fazla ödenek talep ediliyor!

2024 yılı için öğretmenlere eğitime hazırlık adına verilen ödenek tutarı belli oldu. Yetkili Sendika olarak bilinen Memur Sen, 3.423 TL tutarında bir anlaşmaya imza attı. Fakat diğer sendikalar belirlenen bu rakamı kabul etmiyor. Birçok sendika eğitime hazırlık ödeneğinin daha fazla artmasını gerektiğini açıklamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum