Öğretmene Rotasyon Yolda! Öğretmenler Becayiş Uygulanmasını Mı İstiyor?

Öğretmene Rotasyon Yolda! Öğretmenler Becayiş Uygulanmasını Mı İstiyor?

Öğretmene Rotasyon Yolda! Öğretmenler Becayiş Uygulanmasını Mı İstiyor? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında 12 yıl aynı okulda görev yapmış öğretmenler zorunlu olarak rotasyona tabii tutulacak. Daha önce yaptığımız haberlerde "Öğretmenlere Rotasyon" konusuna değinerek bu konuda adımlar atılacağının sinyalini vermiştik. Rotasyon uygulamasının yapılmasını isteyen öğretmenler ve yapılmasını istemeyen öğretmenler mevcut. Becayiş ise diğer pek çok kurumda aynı derecede ve kurumda farklı görev yerinde çalışanların karşılıklı yer değiştirmesi anlamına geliyor. Pek çok kamu kurumunda uygulanan becayiş Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uygulanmıyor.

Bazı öğretmenler ise MEB'de becayiş uygulanmasını talep ediyor. Zorunlu bir uygulamadan ziyade görevlilerin çalışacakları yeri kendileri seçmesi memnuniyet oluşturuyor. En önemli avantajları ise yaşadıkları yerden uzakta görev yapmak istemeyen kamu görevlileri, becayiş yoluyla ikametgahlarına yakın bir kuruma atanarak çalışma-yaşam dengesini daha kolay bir şekilde kurabiliyor. Kamu görevlilerinin motivasyonlarını ve iş tatminlerini artırıyor. Her uygulamada olduğu gibi becayişinde avantaj ve dezavantajları bulunuyor.

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.