Öğretmenlere yasak geliyor! Yeni disiplin cezaları…

Öğretmenlere yasak geliyor! Yeni disiplin cezaları…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler için yeni yasaklar geliyor. Yeni disiplin kuralları getiren bu düzenleme ile öğretmenlere ceza verilecek. Bütün detayları ile haberimizde…

Öğretmenleri şaşırtan bir haber ile karşınızdayız. Öğretmenler için yeni yasaklar geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler ile alakalı almış olduğu yeni kararları uygulamaya koyacak. Öğrencilerle ilgili olan bu yasaklara uyulmadığı takdirde öğretmenler için maaş kesintisi dahil çeşitli cezalar belirlendi.

Öğretmene şiddette verilen cezalar artırılacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bürokratik anlamda işlemlerinin tamamlandığı ve ardından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacağını ifade etti. Yeni meslek kanunu içerisinde öğretmenlere yönelik şiddet kapsamında verilecek cezaların artırılması da bulunuyor.

Bu kanunda öğretmenler için belirlenen disiplin maddeleri de dikkat çekiyor. Belirlenen bu maddeler ile öğretmenlere ciddi anlamda yasaklar getirilecek. Bu yasaklar içerisinde yer alan önemli maddelerden birisi de öğrencileri videoya çekerek sosyal medya hesaplarında paylaşan ve bu yöntem ile takipçi sayısını arttırmaya çalışırım çok sayıda öğretmen için önemli kararlar alındı. Bu kapsamda öğrencilerin videosunu çekerek paylaşım yapan öğretmenlere cezalar verilecek. Bu öğretmenlere verilecek olan cezanın ilk etapta kınama cezası olması ve ardından 5 yıl muhafaza edilmesi bekleniyor.

Öğretmenler öğrencilerin yanında konuşurken dikkat edecek!

Öğretmenler için belirlenen disiplin maddeleri içerisinde öğretmenlerin öğrencilerin yanında yapmış olduğu konuşmalar da yeni disiplin çerçevesinde yer alıyor. Öğretmenler öğrencilerin yanında argo kelime, küfürlü sözler ve kötü örnek oluşturacak davranışlar sergilemesi halinde bu durumun maaş kesintisi cezası ile karşılık bulması bekleniyor.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alması beklenen madde şu şekilde;

“Öğrencilerin kişisel ve özel hayatına ilişkin bilgileri öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri ilgili mevzuatta belirlenmiş usuller dışında paylaşma fiilinde kınama cezası uygulanacaktır.”

“Öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak şekilde öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz davranış hal ve hareketlerde bulunmak.”

“Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davranmak.” gibi durumlarda aylıktan kesme cezası verilebilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum