Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 20 + 50 zam..

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 20 + 50 zam..

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 20 + 50 zam..

Temmuz ayı düzenlemesiyle birlikte öğretmenlerin ek ders ücretlerinde alım gücü ciddi oranda düşmüş durumda. Dolayısıyla bu pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Öğretmenler ana maaş karşılığı derslere girip özel ders ve kurslara yöneliyorlar. Bu da öğretmenlerin MEB'deki motivasyonlarını düşürüyor.

Öğretmenler kamuda en düşük memur maaşlarından alıyorlar. Dolayısıyla üstüne ek ders ücretlerinin düşük olması da eklenince öğretmenler ek gelir arama yollarına giriyorlar. Yıllardır üstünü çize çize öğretmenlerin refah seviyesi makul rakamlara çıkması gerektiği belirtilse de bu konu önceliğe alınmıyor, bir türlü adım gelmiyor.

Dolayısıyla ekonominin dara girdiği bu dönemde maaşlara değil de hiç yoktan öğretmenlerin alım gücü kaybolmuş ek ders ücretlerinin eski haline getirilmesi konusunda adım gelmesi önem arz etmekte.

Temmuz ayında öğretmen maaşlarına enflasyon farkı zammı verilecek. Bu zammın yüzde 20 civarında olması bekleniyor. Öğretmen maaşlarına yapılacak bu düzenlemeye ilave yüzde 50 daha zam gelmesi öğretmenlerimizin elini biraz daha rahatlatacak, alın terlerinin karşılığı bir miktar da olsa kendilerine verilmiş olacaktır.

Bakalım Temmuz ayında öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili ek bir düzenleme gelecek mi?

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

39 Yorum