Öğretmenlerin yaz seminerleri ne zaman? İl dışında katılmak isteyenler için başvurular başladı mı?

Öğretmenlerin yaz seminerleri ne zaman? İl dışında katılmak isteyenler için başvurular başladı mı?

Öğretmenler 14 Haziran tarihinde okulların tatil olmasının ardından, eğitime devam edecek. Bu kapsamda yaz seminerlerine tatil nedeni ile il dışında katılmak isteyen öğretmenler ne yapacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin yaz tatilinde katılmaları gereken seminerleri için bazı değişiklikler meydana geldi. Tatil nedeni ile farklı şehirlere seyahat edecek olan öğretmenler için bir avantaj sağlandı. Bakanlığa bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenler için, istedikleri şehirde seminerlere katılmalarını sağlayan bir uygulamaya gidileceği bildirilmişti. Söz konusu işlemler için öğretmenlerin istek yapabilmelerini mümkün kılan sistem açıldı. Detaylarına birlikte bakalım…

Seminerler için geri sayım başladı…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan sene sonu seminerleri için öğretmenler geri sayıma başladı. Söz konusu seminerlerini il dışında almak isteyen öğretmenler için tercih yapmalarına imkân tanıyan süreç başladı.

Seminerlerin ana maddesi yeni müfredat çalışması olacak!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak isimlendirilmiş olan yeni müfredat söz konusu seminerlerin ana gündem maddesi olacak. Öğretmenlere zümre zümre ve branş branş olarak toplantılar yaptırılacağından dolayı söz konusu seminer işlemlerinin online yapılmasına bakanlık sıcak bakmamaktadır. Bu seminerler kapsamında öğretmenler yaz tatilinin başlaması ile bir araya gelerek yeni müfredat hakkında çalışma fırsatı bulacak.

Bu sebepten bütün illerde öğretmenlerin seminer işlemlerini yapabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı bir kolaylık imkanı sundu. Seminer anında görev yaptığı il dışında farklı bir yerde bulunan öğretmenler için Mebbis üzerinden öğretmenlerin il tercihi başvuru işlemleri açılmış durumdadır. Öğretmenler Mebbis şifreleri ile sisteme giriş yaparak seminer faaliyetlerine katılmak istedikleri şehri seçerek işlemlerini tamamlamış olacaklar. Söz konusu başvurular https://mebbis.meb.gov.tr/ssologinBIDB.aspx?id=50&url=https://veri.meb.gov.tr/Login.aspx adresi üzerinden yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.