ÖMK ile birlikte öğretmenlere aile birliği gelecek mi?

ÖMK ile birlikte öğretmenlere aile birliği gelecek mi?

ÖMK ile birlikte öğretmenlere aile birliği gelecek mi?

Öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmaları nihayete erdi. Söz konusu kanun taslağının bu hafta TBMM'ye gelmesi bekleniyor. Öğretmenlik Meslek Kanunun içeriği henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Lakin gelen kulis bilgileri uzun bir süredir spekülasyonlara yol açıyor. Uzman öğretmenlik düzenlemesinde Maliye Bakanlığı sebebiyle geri adım atıldığı belirtiliyor. ÖMK maddeleri merak ediliyor. Peki ÖMK'da öğretmenlere aile birliği hakkı var mı? İşte detaylar..

Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte sözleşmeli öğretmenlerin yer değişikliği 4 yıl süreyle ve aile birliği hakkı 3 yıl süreyle kısıtlanmıştı. İki öğretmene yer değişikliği açılırken eşi özel sektörde veya diğer bakanlıklardan olan öğretmenlere bu hak tanınmıyordu.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte eşi özel sektörde veya diğer bakanlıklarda çalışan öğretmenlerimize aile birliği hakkının gelmesi isteniyordu.

Peki yeni ÖMK'da aile birliği hakkı var mı?

Kulis bilgilerine göre Öğretmenlik Meslek Kanununda aile birliği hakkı yine tanınmayacak.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.