Özel kurumda olan öğretmenler de mi akademi eğitimi alacak?

Özel kurumda olan öğretmenler de mi akademi eğitimi alacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı ile birlikte yürürlüğe girmesi beklenen öğretmenler için akademi eğitim sürecinin detayları araştırılmaya devam ediyor. Peki, özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenler de akademi eğitimi alacak mı?

2025 yılından itibaren uygulamaya geçilmesi beklenen Milli Eğitim Akademisi kurumunda kimlerin eğitim alacağı konusunda kapsamlı olarak açıklamalar yapıldı. O grupta özel kurum öğretmenleri de bulunuyordu. İşte konuyla ilgili merak edilen farklı detaylar…

Milli Eğitim Akademisi’nde kimler eğitim alacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi metninde akademinin görevleri Madde 27 başlığında sıralanan tüm hususlar içerisinde akademide kimlerin eğitim göreceği de açıklanmıştı. Kapsamı genişletilmiş bir kanun taslağı hazırlandı ve komisyonun onayı da alındı.

Öğretmen mesleğine hazırlık sürecinde eğitim alınması ve eğitimlerin uygulanması akademinin görevleri kapsamında yer alıyor. Hem öğretmen adayları hem de öğretmen ve yöneticilerin eğitimden geçecekleri bir program üzerine çalışılıyor. Bu süreçte öğretmen, yönetici ve diğer personelin eğitim ihtiyaçlarını belirleyerek bu ihtiyacı karşılayacak bir eğitim programını hazırlayıp uygulamak ve eğitimlerin etkinliğini izlemek görevini de üstleniyor.

Özel eğitim kurumlarına görev yapan personeller?

O kanun tasarısı kapsamında dikkat çeken en önemli maddelerden biri özel öğretim kurumlarında görev yapan personeller oldu. Talepleri uygun görüldüğü takdirde giderleri kurumlarca veya kendilerince karşılanmak kaydıyla özel öğretim kurumlarında görev yapan personellere de eğitim verilecek. Yalnızca özel öğretim kurumları değil, kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri içinde aynı şartlar geçerliliğini sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum