Sözleşmeli öğretmenliğe başvuranlar dikkat! Mülakat rehberi açıklandı…

Sözleşmeli öğretmenliğe başvuranlar dikkat! Mülakat rehberi açıklandı…

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapan adayların beklediği haber sonunda açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atama mülakat rehberine dair açıklamalarda bulundu. Sözlü sınav rehberinin detayları haberimizde…

Bakanlık tarafından sözleşmeli öğretmen atama sürecinde uygulanacak olan mülakat rehberi açıklandı. Bakanlığın açıklamış olduğu sözleşmeli öğretmenlik rehberi ile ilgili duyuru ve detaylar adaylar ile paylaşıldı.

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberi

“20.000 sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili yapılacak olan sözlü sınavların mevzuat hükümlerine uygun şekilde yürütülebilmesi ve adayların bilgilendirilmesi adına hazırlanan “Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Rehberi” yayınlandı.

652 sayılı kanun hükmünde kararname ve sözleşmeli öğretmen kitabına ilişkin yönetmelik gereğince sözleşmeli öğretmenlik alımında sözlü sınav yapılmasına karar verildi.

Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için ilan edilen alanlardaki kadrolara başvurusunu yapan ve yapmış olduğu başvuru onaylanan adaylardan KPSS'de ilgili puan türüne ilişkin en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava katılacaklar.

Sözlü sınavda sorular elektronik kura ile seçilecek. Ardından komisyon adaya sorulacak soruların bulunduğu soru cevap kağıdının bir çıktısını alacak. Bu kâğıtta ise 3 tane soru bulunacak. Sorular; “Alanına ait bir ders işleyişinin veya öğrencilerle gerçekleştirilecek çalışmaların nasıl yapılacağının örneklerle açıklanması, genel kültür, eğitim bilimleri” gibi konu başlıklarından oluşacak.

Sınav anında kamera kaydı olacak

Öğretmen adaylarının gireceği sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavında salon listelerinde ve aday değerlendirme formlarından adayların isimleri ve T.C kimlik numaraları bulunmayacak. Bunların yerine adaylar sözlü sınav giriş belgelerindeki başvuru numaraları kullanılacak.

Adaylar komisyon görevlilerini kimlik belgelerini göstermek zorunda olmayacak. Adaylar sözlü sınava girmiş olduğu salonda sınav anı boyunca kamera kaydına alınacak. Sözlü sınav anında adaylar için en fazla 45 dakika süre tanınacak. Değerlendirme, adayların elektronik kura ile seçmiş oldukları sorulara verdikleri yanıtlar üzerinden yapılacak

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.