Uzman Öğretmenlikte 10 yıl şartına tepki yağdı! Kuruoğlu’nun dikkat çeken açıklamaları

Uzman Öğretmenlikte 10 yıl şartına tepki yağdı! Kuruoğlu’nun dikkat çeken açıklamaları

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında uzman öğretmenlik şartlarına getirilen yenilikler tepki topladı. 10 yıl şartı hakkında Eğitim Sen Genel Başkanı çarpıcı eleştirilerde bulundu. İşte detaylar…

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı olan Levent Kuruoğlu, Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler üzerine bazı eleştirilerde bulundu. Bu çerçevede, uzman öğretmenlik için geçerli olan sürenin 10 yıl olarak belirlenmiş olması üzerine tepkilerini belirtti. Bu konu hakkında yapmış olduğu paylaşımda uzman öğretmenlik şartları üzerine eleştirilerde bulundu.

Siyasetçiler sözü suya mı yazıyor?

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı olan Levent Kuruoğlu yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında yapmış olduğu eleştiriler üzerine bir açıklama yaptı. O açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Rotasyonu ÖMK taslağından çıkarıldığı söyleniyor. Umarım öyledir. Nasıl herkes susarken rotasyona karşı sesimiz yükseldiyse meydanlara inmekten de geri durmayacaktık.

ÖMK içinde yer alan uzman ve başöğretmenlik süreleri 5 yıl olacak, 7 yıl olacak, 8 yıl olacak derken 10 yıl olmuş. Merak ediyorum siyasetçiler sözü suya mı yazıyor? Devlet aklı dediğimiz şey bakan değiştikçe değişiyor mu?

Kariyer basamakları da sürelerde akıl tutulmasından başka bir şey değil. Ekonomik krizle ortaya çıkan geçim sıkıntısı olmasa öğretmenlerin umurunda bile olmaz. Kariyer basamaklarının mimarı da Müsteşarlığı döneminde Yusuf Tekin idi. Ancak ilk 10 yılını çalışan öğretmenlerimiz ne yapsın Sayın Bakan? Yoksulluk içinde mi yaşasın? Sayın Bakan yüz binlerce öğretmen sizin en iyi ben bilirim inadınızla uğraşmaktan bıktı. Ek derse %15 oranında komik bir zammı bile yapamıyorsun ama eziyetin alasını yapıyorsun. Bırakın eğitime odaklanalım. Yeter artık!” diyerek çarpıcı eleştirilerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.