20.000 sözleşmeli öğretmen atanacak! Başvurular bugün başlıyor…

20.000 sözleşmeli öğretmen atanacak! Başvurular bugün başlıyor…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alımı yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenin göreve başlama hayalleri gerçek oluyor. Başvurular bugün itibarıyla, 31 Mayıs'a kadar elektronik ortamda alınmaya devam edecek. İşte detaylar…

Bakanlık tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili yapılan başvuru detaylarına bakıldığında, bu aşamada sözlü sınava alınma hakkı kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran 2024 tarihinde paylaşılacak. İlerleyen süreçte ise sözlü sınavların tarihi 1 Temmuz itibarı ile başlayacak.

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamaların, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılması bekleniyor.

KPSS’den 50 ve üzeri alanların dikkatine!

Başvuru yapmak isteyen adaylar, 2023 yılında girdikleri Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120'den 50 ve üzerinde puan elde etmiş olması gerekiyor.

Sözlü sınava girmek isteyenlerin ve başvurusu onaylananlardan belirlenen puan türlerinin sonuçlarına göre, her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınav giriş belgeleri ise, 1 Haziran 2024 tarihinde, Bakanlığın resmi web sitesi üzerinden yayımlanacak ve adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleri ile alabilecekler.

Sözlü sınav anında bakın ne olacak…

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların, sözlü olarak verdikleri cevaplar Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu ile puanlanacak ve sınav esnasında kamera kaydına alınacak. Adaylar, elektronik kura ile belirlenen sorulara verdikleri cevapları ayrıca soru-cevap kağıdına el yazısı ile yazarak imza atacaklar.

Soru-cevap kağıdına cevapların aday tarafından yazılmaması, yazılıp imzalanmaması veya soru-cevap kağıdının usulüne uygun olarak aday tarafından komisyona teslim edilmemesi halinde tutanak tutulacak.

Adaylar, sözlü sınava fotoğraflı sözlü sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri ile girebilecekler. Bunun dışındaki sürücü belgesi, kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerliliği olmayacak. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınav yapılan binaya alınmayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.