20 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Sayısında Rekor!

20 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Sayısında Rekor!

20 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Sayısı Kaç Bin?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2024. Yayınlanan Sözlü Sınav kılavuzuna göre her branşa ayrılan kontenjan sayısının 3 katı aday mülakata çağrılacak. Toplam da 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için 60 bin aday mülakata çağrılacak. Başvuru tarihinin sona ermesine günler kaldı fakat mülakata çağrılması gereken aday sayısının üzerinde başvuru yapıldı.

2023 KPSS puanıyla atama bekleyen yaklaşık 500 bin öğretmen bulunuyordu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre 63 bin 725 aday sözlü sınav için müracaatta bulundu. Sayının zamanla artması bekleniyor.

Sözlü sınav 1 Temmuz 2024 tarihi itibari ile 20 il merkezinde yapılmaya başlayacak. Yeni mülakat sistemine göre adaylar %50 KPSS puanı, %50 mülakat puanıyla değerlendirilecek. Görev başlangıç tarihi ise belirsizliğini koruyor. Atama takviminde konuyla ilgili bilgi verilmedi.

Mebpersonel/Özel Haber

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.