İşte beklenen açıklama! Milli Eğitim Bakanı mülakat hakkında konuştu…

İşte beklenen açıklama! Milli Eğitim Bakanı mülakat hakkında konuştu…

Milli Eğitim Bakanı öğretmenler tarafından sıkça tartışılan bir konuya açıklık getirdi. Mülakat hakkındaki tartışmalara son verecek nitelikte olan o açıklamada hangi ifadeler yer aldı? Mülakat kaldırılacak mı? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Şu anda mevcut duruma göre, öğretmen atamalarında mülakat yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50’ye düşürüyoruz ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyorlar." Diye ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ilerleyen zamanlarda Meclis'e geleceğini ifade eden Bakan Tekin, eğitimde şiddet konusunun yalnızca yasal düzenleme ile tamamen çözülme ihtimalinin olmadığını belirtti. Bu konunun uzaklaştırılması için öncelikle toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Atamalarda mülakat kaldırılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları aşamasında mülakatın kaldırılması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Milli Eğitim Bakanı, “Şu anda mevcut duruma göre, öğretmen atamalarında mülakat yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50’ye düşürüyoruz ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyorlar. Burada bir çelişki var.” dedi.

Bu açıklamaya ek olarak Bakan Tekin, mülakatın tamamen kaldırılmasının ise gündemde olmadığını söyledi.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, “Kanunla ilgili süreç bürokratik anlamda tamamlandı. TBMM’deki Milli Eğitim Komisyonu’nun gündemine gelecek. Oradaki tartışmalardan sonra da Genel Kurul’a gelir.” dedi.

Eğitimde şiddet konusuna gelindiğinde ise bu durumun yalnızca yasal düzenlemelerin yapılması ile çözülmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Bu duruma dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, toplumda farkındalık oluşması gerektiğinin de altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.