Öğretmen adaylarını bekleyen şey ne? Atama öncesi eğitim maratonu…

Öğretmen adaylarını bekleyen şey ne? Atama öncesi eğitim maratonu…

Yeni öğretmen adayları için 2024 yılından itibaren bilinen şartlar baştan aşağı değişti. Memurluk kadrosuna geçme hayali kuran adaylar için önlerindeki süreç nasıl ilerleyecek? İşte öğretmen adaylarının en çok merak ettiği konular…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son dönemde almış olduğu kararlar ile öğretmen adaylarının karşılaması gereken şartlar tepeden tırnağa değişiklik gösterdi. KPSS sınavına girerek kendi alanında yeterli puanı almasına rağmen artık atanmak için bir şart daha getirildi. Önceki sistemde bu şartların sağlanması ile öğretmenlerin doğrudan ataması gerçekleştirilirken artık sistem tamamen değişti. Yeni sistem kapsamında Bakanlık Milli Eğitim Akademisi kurma üzerine yeni kararlar aldı. Akademide eğitim görecek öğretmenler başarıyla mezun olduktan sonra ancak sözleşmeli öğretmen unvanı ile göreve başlayabilecek.

Akademiden mezun olunca 3 yıl sözleşmeli devam edecekler

Milli Eğitim Akademisi’nden mezun olan öğretmen adayları, doğrudan devlet memurluğu unvanı kazanamayacak. 3 yıl süre ile sözleşmeli öğretmen olarak Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında hizmet vermelerinin ardından ancak 4 yılın sonunda kadrolu öğretmenliğe atanabilecekler.

Mülakat puanı şartları değişti!

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından değişiklikler yapılan bu süreçte yazılı sınavın ve mülakatın etkisi de eskisi gibi olmayacak. 15 Mayıs 2024 itibariyle resmî gazetede yayımlanarak netleşen karar gereğince artık öğretmen atamalarında %50 KPSS puanı %50 mülakat puanı önemli olacak.

Kulisten alınan diğer bilgilere göre, Milli Eğitim Akademisi'ne KPSS puanı ile alınacak öğretmenlere 550 saat boyunca eğitim düzenlenecek. Yaptığımız ufak bir hesaplama ile 550 saatin ne kadar süreye denk gelebileceğini ortaya çıkardık.

550 saatlik eğitim haftanın iki günü 5’er saat olarak verilse bu süreç 1 yıl 2 ayı buluyor. Fakat bu eğitimin hangi sıklıkla verileceği henüz açıklanmadı. Konu ile ilgili detaylı bilgilendirmenin Bakanlık tarafından yapılması bekleniyor. Bakanlığın açıklamalarının ardından konunun detaylarına haberimizde yer vereceğiz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.