Öğretmen il içi yer değiştirme başvuruları hangi tarihte? Tayin ihtiyaç listeleri açıklandı mı?

Öğretmen il içi yer değiştirme başvuruları hangi tarihte? Tayin ihtiyaç listeleri açıklandı mı?

Öğretmen il içi yer değiştirme başvuruları 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü başlayacağı bilinirken 17 Mayıs 2024 Cuma günü sona ermesi bekleniyor. Tüm detayları ile haberimizde…

Öğretmen il içi yer değiştirme başvuruları 13 Mayıs- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Hizmet puanı üstünlüğünün belirleyici olduğu başvurularda gerçekleştirilecek olan il içi tayin için öğretmenler 40 tercih hakkı kullanabilecek. Öğretmenlerin yapacağı il içi yer değiştirme başvurusu için detaylara mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adresinden ulaşılacak.

22 Mayıs’ta açıklanacak!

İsteğe bağlı olarak il içi yer değiştirme başvuruları için başvuru tarihleri MEB tarafından belirlendi. Kadrolu olan öğretmenler isteğe bağlı olarak il içi atama başvurusu yapabilecek. Öğretmen il içi yer değiştirme başvuru sonuçları 22 Mayıs 2024 tarihinde açıklanmış olacak. İl içi atama başvurusu yapmak isteyen öğretmenlerin 13 Mayıs ile 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında sistem üzerinden başvurularını yapması gerekiyor.

Öğretmenler il içi yer değiştirme başvurusunu nasıl yapacak?

Öğretmenler il içi atama başvurusu mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapabilecek. Bu başvuru için bazı şartlar gerekiyor. Aşağıda belirtildiği üzere bu şartları karşılayan öğretmenler başvuru yapabilecek;

1. Adaylığı kaldırılmış olmak,

2. 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda çalıştıkları sürenin en az üç yılı tamamlamış olması gerekiyor.

3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaya devam etmekte iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

4. Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlar bakımından bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak şartları aranacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.