Öğretmenler 4 Ağustos’a kadar başvuru yapıyor! Yaz Eğitim Etkinlikleri başlayacak!

Öğretmenler 4 Ağustos’a kadar başvuru yapıyor! Yaz Eğitim Etkinlikleri başlayacak!

Karne gününün yaklaşması ile birlikte tüm öğrenci ve öğretmenleri heyecan kapladı. Yaz tatilinin başlaması ile birlikte “Yaz Eğitim Etkinliklerine” de başvurular başladı. İşte detaylar…

14 Haziran 2024 tarihinde karnelerin alınması ile birlikte, resmi olarak yaz tatili başlamış olacak. Bu kapsamda yaz boyunca eğitime devam edilmesi için bazı etkinlikler düzenleniyor. Yaz Eğitim Etkinlikleri de bunlardan birisi. Öğretmenlerin 16 Temmuz 4 Ağustos arası Yaz Eğitim Etkinlikleri için görev yapmak adına başvuruları başladı.

Yaz Eğitim Etkinlikleri 16 Temmuz’da başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu ve 2015 yılından bu yana gerçekleştirilen "Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri" bu yıl da 16 Temmuz - 4 Ağustos 2024 tarihlerinde uygulanacak.

Genel müdürlüğün bu konudaki açıklamaları şu şekilde;

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan öğretmenler ile temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin motivasyonlarını yükseltmek, alan bilgisi ve öğretimi konusunda mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "2024 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri" 16 Temmuz - 4 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Birçok ilde çeşitli etkinlikler düzenlenecek!

Yaz Eğitim Etkinlikleri kapsamında düzenlenen bazı programlar şu şekilde;

Maarif, Fikir ve Hareket Öncüleri, Gençlik Araştırmaları, Edebiyat, Tasavvuf ve İrfan, Bilim ve Medeniyet Tarihi, Medya ve İletişim, Felsefe ve Hikmet, Psikoloji, Gönül Coğrafyası, Hatırat, Hafızlık Pekiştirme, Tefsir, Fıkıh, Siyer, Hadis ve Kelam, olmak üzere on yedi temada gerçekleştirilecek. Etkinliklere Antalya, Aydın, Çanakkale, Erzurum, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Ordu, Sinop, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak illerindeki Anadolu imam hatip liseleri ev sahipliği yapacak.

İlmî, manevi, edebî, kültürel, sanatsal ve mesleki gelişim seminerleri; konferans ve söyleşiler; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle zenginleştirilmiş programların gerçekleştirileceği etkinliklere 740 öğretmenin katılması planlanıyor.

Etkinliklere ulaşmak için aşağıda bulunan adresleri inceleyebilirsiniz.

Başvuru adresi: http://dogm.meb.gov.tr/anket

Uygulama Usul ve Esasları ve Etkinlik Planı erişim adresi: https://dinogretimi.meb.gov.tr/MeslekiGelisim.aspx

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.