Dar gelirliye dev destek! Yalnızca 30 güne 4471 TL ödeme yapılacak…

Dar gelirliye dev destek! Yalnızca 30 güne 4471 TL ödeme yapılacak…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. 4471 TL tutarında yapılacak olan bu ödeme için detaylar haberimizde…

Devlet, ihtiyaç durumunda göre belirlenen destek ödemeleri konusunda devamlı olarak yenilenen kalem artışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Birey veya hanenin ihtiyaç durumunda göre özellikle de bu kalemlerde çok miktarda artış yaşanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteklemiş olduğu başvurular, kısa zaman içerisinde ihtiyaç durumlarına göre şekilleniyor.

İşe başlama yardımı 4471 TL’ye çıktı!

Eve giren gelir ve içinde yaşayan birey sayısı kuralının geçerliliğini sağlaması halinde destek ödemeleri ulaştırılıyor. Yeni başlayan destek programlarından birisi de işe başlama yardımı olarak belirtiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın geçtiğimiz temmuz ayında açıkladığı üzere İşe Başlama Yardımının arttırıldığı belirtilmiş ve 2157 TL olarak belirlenen tutarın 4 bin 471 liraya çıkartıldığı açıklanmıştı.

Bu yardıma başvurmak için hangi şartlar gerekli?

İş arayışından olan veya da ilk defa işe başlayan bireyler için maddi destek sağlanması için planlanan bu süreci kolaylaştırmak adına hazırlanan İşe başlama yardımı, iş arama süreçlerinde ve iş başvurusu için gerekli tüm masrafların karşılanması için harcanan ücretleri karşılamak adına veriliyor. Aynı zamanda işe başlarken gerekli olan temel malzemelerin de satın alınmasını sağlamayı hedefe almıştır.

Sosyal yardım ödemesi alan ve İŞKUR tarafından işe yönlendirilen bireylerin alabileceği İşe başlama yardımında 18- 55 yaş arasında çalışması için mâni bir durumu olmayan ve özel sektörde işe başlamak isteyen bireyleri kapsamaktadır.

İŞKUR tarafından işe başlaması için yönlendirilen ve sosyal yardımlardan yararlanan bireyin işe başvuru yaptığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde bağlı bulunduğu kaymakamlıklara başvurmasının ardından İşe başlama yardımını alabilmektedir. Başvuru anında T.C. Kimlik belgesinin ile birlikte işe alınma bildirgesi belgesinin de sunulma zorunluluğu bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.