Emekli promosyon ödemeleri 20 bin TL’yi aşacak mı? O bankanın ödemesi dudak uçuklattı!

Emekli promosyon ödemeleri 20 bin TL’yi aşacak mı? O bankanın ödemesi dudak uçuklattı!

Son günlerde bütün emeklilerin yakından takip ettiği bankalardan gelen promosyon ödemesi teklifleri için büyük bir rekabet ortamı oluştu. O bankanın ödemesi 20 bin lirayı aşıyor. Detaylar haberimizde…

Milyonlarca emeklinin saat başı kontrol ettiği promosyon ödemelerinde bankalar kendi içinde kıyasıya bir rekabete girdi. Yapı Kredi bankasının en son yaptığı açıklamada emekli promosyon ödemelerinin maaş tutarına göre 18 bin TL'ye kadar yükselttiğini açıklamasının ardından promosyon ödemeleri 20 bin lirayı aşar mı sorusu akılları kurcalıyor.

Emeklileri kendi bankalarından maaş almak için teşvik etme konusunda bankalar arasında gerçekleşen rekabet ortamı son dönemde daha da artmaya başladı. Bütün bankaların art arda promosyon açıklamaları emekliler için çeşitli fırsatlar oluştururken, Yapı Kredi'nin son girişimi promosyon tutarında 18.000 TL'ye kadar artış olabileceği bilgisini verdi. Emekliler ve ekonomi uzmanları promosyon tutarının 20 bin TL'yi aşıp aşmayacağı konusunda araştırmalarına devam ediyor.

Ek hizmet şartı getirilecek mi?

Özel bankaların emekliye yönelik sunmuş olduğu promosyon ödemeleri kamu bankalarına oranla çok daha cazip ve fazla oluyor fakat bu ödemelerin 18.000 TL'nin üzerine çıkması durumunda yapılan ödemelerde ek hizmet şartları olabileceğini de unutmamak gerekiyor. Ek hizmetler ile kastedilen ise, fatura ödeme talimatlarının verilmesi veya belirlenen kredi kartı harcama taahhütleri şeklinde çeşitli özelliklerle desteklenebilir. Bankanın emeklilere özel olarak sunduğu bu avantajlar, komisyonsuzluk gibi ek avantajlarla da birleşebiliyor.

Emekli promosyon anlaşması yapmadan banka değiştirebilecek mi?

Şu an promosyon sözleşmesi mevcut olan emekliler, yapmış oldukları sözleşmeleri değişkenlik gösterebilen bir tarihte herhangi bir yükümlülük altına girmeden sonlandırma hakkına sahiptir. Ancak burada para çekme ücretini ödemesi gerekmektedir. Örnek olarak açıklama yapılması gerekirse; 3 yıl promosyon anlaşması imzalayan ve bu anlaşma sonucunda 3.000 TL ödeme alan bir emekli, ikinci yılın bitimi ile banka değiştirmek isterse cayma ücretini ödeyerek banka değiştirme hakkına sahiptir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.